Het legendarische Hed Kandi

Hed Kandi is een in Londen gevestigd events- en muziekmerk, als onderdeel van het merk Ministry of Sound. De catalogus omvat zowel artiestenalbums als compilaties van dancemuziek. Het is op muziekgebied absoluut een instituut, dat al is opgericht in 1999. Hed Kandi albums waren altijd herkenbaar aan hun illustraties van een dansend meisje / feesten op het strand, samen met Hed Kandi’s logo en de naam van het album.

Onze rol in het project

De karakteristieke illustraties waarom HK bekend stond zijn ontworpen door Jason Brooks en het oorspronkelijke logo is een ontwerp van Ryan Hughes. Aan ons de eer om op die erfenis voort te borduren, te werken met de branding door tussentijds drie albumhoezen te ontwerpen, een nieuwe stijl te ontwikkelen voor de albumhoezen waarmee het merk vooruit kon. Het was onze missie om de unieke sound van elk individueel album te vertalen naar een sterke visuele uitbeelding.

Beach House

Om te beginnen het Beach House album. Het ultieme accessoire voor een feest overdag; het upbeat tempo, de melodische songs en groovy beats maken deze nieuwe discostijl housemuziek een plezier om naar te luisteren. Op het album Hed Kandi Beach House staan tracks en remixes van alle topartiesten in de scene, inclusief Tourist, MJ Cole, Frankie Knuckles & Eric Kupper.

Ibiza

In de geheel eigen stijl van Hed Kandi neemt deze editie je mee op een allesomvattende muzikale reis naar de stranden op de Balearen, de beroemde Ibiza dansvloeren en de meest exclusieve afterparties. Naast tracks en remixes van mensen als Bakermat, Calvin Harris en Jessie Ware, en bijvoorbeeld de man van dit moment Kygo, staat er ook op wat een van de grootste Ibiza-songs van dit seizoen belooft te worden David Zowie – House Every Weekend. Bekijk hier een korte  video teasertrailer.

Dusk till Disco

Hed Kandi is geen vreemde in disco en levert hiermee een perfecte opvoering van een altijd jong blijvend genre zoals alleen Hed Kandi dat kan! Als belangrijkste nummer op deze release staat een remix van Oliver Nelson van Alle Cried out, een geweldig succes van superstar duo Blonde in 2015. Het is een frisse en karakteristieke sound, perfect voor dit album. Ook staan er tracks op van Route 94, Tensanke, Felix Jaehn en uiteraard het icoon dat Nile Rogers is.

Credits

Grafisch Ontwerp

Fun Facts

  • Wij hebben Jason Brooks opgevolgd. Hij heeft meer dan meer dan 100 CD geïllustreerd voor het in Londen gevestigde label en lifestyle merk Hed Kandi, dat naar schatting 6 miljoen platen heeft gekocht. Hij is de schrijver en illustrator van 'Paris Sketchbook' en 'London Sketchbook', beide gepubliceerd door Laurence King, London.