Tekst: Fenne Saedt – Beeld: Ellis Regina

Het tapijt was bruin, de ruimte kil en het plafond hing vol met kroonluchters. De ideale setting voor een zakelijke bruiloft zou je kunnen zeggen. Een kale verdieping in een van der Valk hotel in Duiven moest in no-time omgetoverd zien te worden tot een toffe, epische ruimte als uitvalsbasis voor het event van the Economic Board op 5 oktober.

Een stoffige, nietszeggende zaal vormgeven tot een te gekke locatie voor een bijzonder event. Hoe doe je dat? Gedurende de maand september werd Studio Hands voor korte tijd onderdeel van het team van the Economic Board – een Triple Helix-samenwerking tussen de overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio Arnhem, Nijmegen en Wageningen – om langzaam te infiltreren binnen de organisatie van dit bedrijf. Om zo, losstaand van de bestaande huisstijl van the Economic Board, een gekke, persoonlijke eventstijl te kunnen ontwerpen.

The Economic Board maakt zich hard voor het potentieel van eigen regio door verschillende partijen aan elkaar te verbinden: ondernemers en investeerders met instellingen als het onderwijs, onderzoek en de overheid. Get doel hiervan is economische ontwikkeling aanjagen in de Nederlandse topsectoren en de cross-overs hiertussen. The Economic Board is hierin de schakel tot netwerk, kennis en geld en hoopt hiermee niet alleen te informeren maar bovenal te inspireren. Het resultaat? veel kansen voor groei, meer business en meer werkgelegenheid in de regio.

Meer dan 200 genodigden uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen waren dan ook te gast tijdens het event waar Studio Hands de creative direction voor deed. Want ja, vormgeven gaat niet altijd over content of een complete huisstijl voor de langere termijn, maar kan ook tijdelijk zijn in de vorm van een evenement. En wat is er vergankelijker dan de vormgeving van slechts één dag? Waar niet alleen de aankleding van een ruimte, maar ook het creëren van een rode lijn door het programma onderdeel van is.

‘Van uitnodiging, tot binnenkomst. Structurele vormgeving: van een tentoonstelling tot aan 3d-animaties, en óók nog een bedankbriefje thuis. De rode draad van begin tot eind doorvoeren, dat is de sterke kracht van Studio Hands’ Aldus Roos Lavrijsen, marketing communicatie manager bij the Economic Board die nauw bij het proces betrokken was. Niet alleen voor haar, maar ook voor de gasten van het evenement was dit voelbaar. Op aanraden van het ArtEZ Business Centre kwam Lavrijsen bij Studio Hands terecht, met een fijne samenwerking tot gevolg.

‘We zorgden ervoor dat het van begin tot eind een geheel was, geinspireerd op het thema etalage’ beaamt Hilmer Thijs. Het overkoepelende thema van het event, met food, health en energy als uitgangspunten. De figuur kubus werd herhaaldelijk gebruikt om het thema te belichamen. Terug te zien in een kleine tentoonstelling van bedrijven en instellingen die door the Economic Board verkozen zijn tot parels van de regio in de foyer van het hotel, tot in de vormgeving van de animaties waarmee sprekers aangekondigd werden op beeld voor hun 7-minuten-pitch. ‘Een paar kleine ingrepen in de ruimte, wat lasers, rookmachines, een goede band met toffe muziek, inhoudelijke programmering en een hoop bezoekers is al voldoende om een hele sfeer neer te zetten.’

Conclusie

Geen zakelijke bruiloft maar een dynamische middag met een hoop inspirerende voorbeelden en sprekers zoals gerenommeerde gasten uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Muziek van band YXC, een cadeautje van ArtEZ bracht extra sfeer in de kale kantoorsetting waar voor één dag even niets meer van terug was te zien.

Credits

Creative direction
3D visuals
Ruimtelijk ontwerp
Live act
YXC
Licht, geluid en techniek
Grafisch ontwerp
Aftermovie

Fun Facts

  • Op het moment telt The Economic Board 9 parels van de regio.
  • ByoMyGreen won een handelsreis met Michiel Scheffer van provincie Gelderland.