“Maak iets spectaculairs!”

Zo nu en dan kom je een opdrachtgever tegen die je de vrije hand geeft om iets geweldigs te maken. Als we heel eerlijk zijn, daar zijn we ontwerpers voor: om bijzondere dingen te maken! Dit was een van de projecten. Het Frans producentenduo The Noisy Freaks zocht contact met ons om een album cover te ontwerpen voor hun nieuwe EP.

Audio visualiseren

Artwork voor muziek ontwerpen lijkt een beetje op het vertalen van audio naar een visueel product. Bij het beluisteren van de nieuwe EP van The Noisy Freaks hoorden we in de muziek dat ze helemaal hun eigen sound hebben ontwikkeld, hun eigen muzikale wereld. Daarom namen we contact op met Yan Paul van Doublemen (een zeer getalenteerde 3D-guy) om met ons een unieke audiovisuele wereld te creëren.

Samenwerken met andere disciplines

Het werken met andere disciplines inspireert ons om buiten onze comfortzone te denken en te vernieuwen, stimulerende nieuwe dingen te creëren! Door te werken met een 3D-ontwerper als Yan Paul kregen we de kans om exact dat te doen. We waren het er over eens dat de fantasie 3D-wereld hier prachtig was, maar het was als concept nog niet fantastisch… Op dat moment besloten wij een tandje bij te zetten: Wij besloten om de audio-golfvorm (van de nieuw EP) te gebruiken als een ‘skin’ voor onze 3D-vorm.

Stoeien

Hoewel we bij de briefing opdracht kregen om een fantasiewereld te ontwerpen, hebben we verschillende vormen zoals Tornado, Donut, Globe en Blob bekeken. Gewoon om te zien wat er zou gebeuren. Hier kwamen een paar toffe schetsen uit voort:

Resultaat

Hieronder zie je het uiteindelijke album artwork. Met het volledige album gevisualiseerd in 3D. Dit ontwerp gaan we opvolgen en doorontwikkelen (zelfs een animatiefilm maken!) voor een volgende versie.

Credits

Grafisch Ontwerp
3D ontwerp

Fun Facts

  • Dus, ja! Het geluid van het album ís het artwork.